Pinksterweekend

Zaterdag 18 en maandag 20 mei 2024

Zaterdag 18 mei 2024

Traditiegetrouw starten we met de Pinkstermarkt. In het centrum van Ridderkerk zullen rond de 250 kramen staan. Tevens zullen in de Kerksingel diverse oude ambachten te zien zijn.
Ook is de palingrokerij weer uitgenodigd. Tevens zullen er diverse kinderactiviteiten zijn.
Markt start om 09.00 uur.

Muziekfeest op het koningsplein

Zaterdagavond 18 mei vanaf 19.30 uur hebben we de tributeband The Cats Aglow

The Cats Aglow brengen al jaren de welbekende Palingsound van The Cats weer terug naar de theaters en nu ook naar de poppodia en nu ook op het Koningsplein in Ridderkerk te zien.

Er vallen in elk geval genoeg hits ten gehore te brengen want daarvan scoorden The Cats er nogal wat. Maar liefst 36 Top 40 noteringen waarvan er 5 ook nog eens de eerste plaats wisten te bereiken. De hits hebben voor veel mensen eeuwigheidswaarde, want ook in de Top 2000 is de band nog altijd goed vertegenwoordigd.

Al die evergreens worden met liefde en vakmanschap nu naar het podium gebracht door The Cats Aglow Tribute die zich vernoemen naar het succesalbum met daarop hun grootste hit ‘One Way Wind’. Maar natuurlijk hoor je deze avond ook gloedvolle uitvoeringen van al die andere hits waarmee de originele band destijds Volendam definitief op de kaart zette. Waaronder ‘Lea’, ‘Why’, ‘Magical Mystery Morning’, ‘Where Have I Been Wrong’, ‘Let’s Dance’, ‘Vaya Con Dios’, ‘Sailing Home’ en ‘The Jukebox’.

D e liefde en het respect voor het repertoire hoor je zeker terug als de doorgewinterde muzikanten die deel uitmaken van The Cats Aglow Tribute je mee terug nemen naar de hoogtijdagen van The Cats

Maandag 20 mei

Doorkomst Roparun.

Maandag hebben we de doorkomst van de Roparun. Dit jaar zullen er 37 ploegen door Ridderkerk komen. Ze zijn zaterdag gestart vanaf vliegveld Twente. De eerste lopers zullen rond 10.00 uur arriveren in het centrum van Ridderkerk.

Op het Koningsplein zal er vanaf 10.00 uur muziek aanwezig zijn en vanaf 14.00 uur hebben we diverse live optredens van o.a. Perry Zuidam, Ancora, Liesbeth Vollebregt, Jamiro, Maurice Groeneweg en Wesley van Doesburg.

Presentatie deze middag is in handen van Perry Zuidam.

Het programma voor dit weekend ziet er goed uit en alle voorbereidingen zijn gedaan, nu alleen maar hopen op mooi weer.

Werkgroep Pinksterweekend wenst iedereen een mooi pinksterweekend toe.