Jeugdland

Jeugdland is er weer van 15 augustus t/m 18 augustus 2023.

Vanaf dinsdag 16 augustus tot en met vrijdag 19 augustus gaat het weer gebeuren in sporthal “De Fakkel”. Dagelijks van 9.30 uur tot 16.00 uur kan er geknutseld en gespeeld worden. Alleen op vrijdag stoppen we half uurtje eerder, dus om 15.30. Dit in verband met het afbreken en opruimen.

Ook dit jaar is er een hoek ingericht voor de kleintjes tot en met 6 jaar. Deze speciaal voor de kleinere bezoekers gecreëerde hoek wordt gevuld met speelgoed, lego, poppen en kinderwagens, een draaimolen en een springkussen.

Op knutselgebied zijn er weer diverse nieuwe onderdelen. Zonder alles al te verklappen vertellen we vast dat er zelf krimpey- en foamkleisleutelhangers en glashangers gemaakt kunnen worden. Dit alles naast de vele vertrouwde knutsel activiteiten zoals bloemschikken, figuurzagen, tattoo’s, modelbouw, vogelhuisjes timmeren en memoblokken versieren .

Ook aan de smulpapen en jonge koks hebben we dit jaar weer gedacht. Jullie gaan zelf je eigen appelflap of pizza maken en bakken of cupcakes versieren . Dat wordt smullen geblazen.

In het midden van de hal mag de stormbaan natuurlijk niet ontbreken. Dit jaar de “take out stormbaan”. Zoals je ziet klauteren, klimmen en glijden.

Tuurlijk zijn er ook de vaste bewegingsonderdelen zoals Bungee, digidance, rollerbank-fietsen, sweeper en buiten ontbreekt ook de klimwand niet. Ook hebben we dinsdag en woensdag een workshop dansen onder leiding van Michelle van Upstairs. Zolang het buitenzwembad geopend is, kan er in het binnenbad weer over water gelopen worden in de aquarollers.

De jaarlijkse finale Ridderkerks kampioenschap 4 op’n rij staat op vrijdag weer op het program. Gedurende de hele dag zijn er voorrondes waarna ’s-middags de winnaars in de finale gaan uitvechten wie de prachtige beker gaat winnen en zich een jaarlang Kampioen van Ridderkerk mag noemen.

Kortom het belooft weer een spectaculaire week te worden waar voor een ieder wat te doen en te beleven valt. Het blijft tenslotte een speel en doe week voor de jeugd van Ridderkerk van 4 tot 12 jaar. De organisatie is er eigenlijk best trots op dat dit allemaal nog steeds aangeboden kan worden voor € 2,50 per dag of € 7.50 voor 4-dagen. Dit jaar kan er aan de kassa van jeugdland ook gepind worden.
U kunt uw kinderen met een gerust hart alleen laten op Jeugdland, zij zullen zich uitstekend vermaken. Mocht u echter toch bij uw kind willen blijven dan dient ook u € 2,50 p.p. entree te betalen.

Per dag heeft de werkgroep 40 á 50 medewerkers nodig voor de begeleiding van de kinderen op de diverse onderdelen. Dus ouders hebt u nog wat tijd over, meldt u aan. Voor informatie kunt u bellen met: Gerard Sluimers, tel.: 06-38116520.