poster pinksterweekendZaterdag 8 juni
Na de positieve bevindingen van vorig jaar hebben we dezelfde opzet gemaakt voor de invulling van het Pinksterweekend 2019.
Ook dit jaar beginnen we traditiegetrouw op zaterdag 8 juni met de jaarlijkse Pinkstermarkt waar ongeveer 250 kramen in het centrum van Ridderkerk zullen staan. Tevens zal er de Kerksingel weer worden benut met de palingrookwedstrijd en oude ambachten. Ook zal er vanuit de Singelkerk diverse kramen in de kerksingel staan waarbij zij diverse dingen gaan verkopen voor het goede doel.
Markt begint vanaf 09.00 uur en zal om 17.00 uur sluiten.

Tijdens de markt zal het Koor de Dukdalf 2 optredens verzorgen in het centrum (onder de luifel) Tijden 13.00 uur en 14.30 uur. Ook dit jaar zal Scheeps – Modelbouw vereniging Ridderkerk een demonstratie geven waarbij diverse model bootjes te zien zullen zijn.

Ook dit jaar is er weer gekozen voor een avondprogramma. We gaan weer terug in de tijd met muziek uit de jaren 50’ en 60’ welke de band Houston Alley ten gehore zal brengen. Hun repertoire bestaat uit muziek van o.a. The Shadows, Cliff Richard, Elvis, Johnny Casch en nog veel meer uit deze tijd.

Ook gaan we rock en rollen met zangeres Wendy Woop. Deze zangeres is een opvallende verschijning in haar petticoat. Zij heeft afgelopen jaar tijdens de zomertour van Radio NL al een paar liedjes mogen zingen.
De avond zal worden afgesloten met ABBA. De band zal alle bekende hits van ABBA spelen. Na het succes van de musical en de film Mama Mia zal dit een mooie afsluiting worden van deze avond. We beginnen om 20.00 uur.

Zondag 9 juni
Vorig jaar zijn we begonnen om ook op zondag een aangepast programma neer te zetten. Dit is door velen zo goed bevallen dat wij besloten hebben om dit ook dit jaar dit weer te gaan doen.

Muzikale omlijsting zal worden verzorgd door Senioren Big Band Rotterdam. Repertoire wat er gespeeld en gezongen zal worden is o.a. van Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan en de moderne Norah Jones. Ook zullen de nummers van Frank Sinatra en Dean Martin weer tot leven komen.
Als gastoptreden hebben we dit keer Perry Zuidam. Deze zanger ( een begrip in deze regio ) heeft al diverse keren mogen optreden bij ons.

Maandag 10 juni
Deze dag zal geheel in het teken staan van de Roparun. Deze stichting zal door middel van hun lange afstandsloop geld inzamelen voor diverse goede doelen. Om de lopers het laatste stukje op weg te helpen richting Rotterdam gaan wij als Stichting Evenementen Ridderkerk deze team’s feestelijk ontvangen tijdens de doorkomst op het Koningsplein. Dit kunnen wij natuurlijk niet alleen. Daarom een oproep aan alle inwoners naar Ridderkerk. Kom naar het Koningsplein om de lopers aan te moedigen.

Vanaf 09.00 uur zal er muziek worden gedraaid en vanaf 13.30 uur is er een muziekcarrousel met life artiesten zoals Marco de Hollander, Sieneke, Perry Zuidam en De Wannebiezz
Foto Sieneke persfoto ophalen via haar site https;//sieneke.com

Als organisatie hopen wij op mooi weer en dat het maar gezellig druk mag worden.

poster pinksterweekend