Verslag: De werkgroep Avond4daagse Ridderkerk van de SER (Stichting Evenementen Ridderkerk) kijkt heel tevreden terug op de 74e editie. Een week met prachtig zomerweer, sportiviteit en Veel toeschouwers langs de routes, grote drukte op de slotavond, wat een positieve support voor dit mooie evenement!

Video verslag

Ruim 1600 deelnemers en naar schatting evenveel begeleiders hebben onder goede weersomstandigheden de wandelroutes door Ridderkerk afgelegd.

De Avond4daagse is feestelijk geopend door Burgemeester Attema en kinderburgemeester Maylin Ouwens. Naast het openen van het wandelevenement deelde zij een sleutelhanger uit namens de gemeente Ridderkerk. De eerste wandelavond is gestart onder muzikale begeleiding van de Hooi en Stro Kapel.

De route van maandag verliep grotendeels door Slikkerveer. Bij de start kregen de deelnemers een appel uitgereikt namens AH Dillenburgplein. Dinsdagavond werd Ridderkerk West en Centrum aangedaan. Na afloop ontvingen alle deelnemers een verfrissend flesje water van Winkelcentrum De Werf Bolnes. Woensdag deed de stoet wandelaars Ridderkerk Oost aan, de traktatie deze avond bij start & finish van Bakker Barendrecht een banaan en een heerlijke krentenbol van Bakkerij van der Waal. Wat een verwennerij! Tijdens de wandelavonden was onze fotograaf Leonie aanwezig. Deze foto’s zijn te bekijken op onze Facebookpagina.

Op donderdagavond was de start & finish en de feestelijke afsluiting in het centrum. Het thema van de Avond4daagse dit jaar was “Vrij om te bewegen”, blij dat de Avond4daagse weer georganiseerd kon worden met een verwijzing naar het thema van 2020; “75 jaar Vrijheid”. Veel deelnemers waren verkleed gekomen, bijvoorbeeld als hippie, prinses, kleurrijk of gewoon zoals je bent.

Na een woordje van Wethouder Fleur Stip, werd de start muzikaal ingelijst door De Harmonie. De wandeltocht verliep deze slotavond richting Drievliet. Bij de finish ontvingen de deelnemers een gladiool van bloemist Fleur Vision. Een drankje van Van der Giessen en van Herk en AH Ridderhof waren, zeer welkom op deze warme avond. Voor alle deelnemers, begeleiders en toeschouwers was er na afloop op het finish terrein een geslaagd feest met de muziek van DJ Hightone Licht en Geluid, elke avond aanwezig om de avond feestelijk af te sluiten. Na 5 kilometer wandelen zat bij de wandelaars het enthousiasme er nog goed in!

De werkgroep Avond4daagse kon rekenen op de inzet van ruim 50 vrijwilligers, in deze tijd niet vanzelfsprekend, daar zijn wij uiteraard erg trots op en dankbaar voor!

Daarnaast bedanken wij onze sponsors voor het mede mogelijk maken van deze mooie editie:
Albert Heijn Dillenburgplein
Winkelcentrum De Werf
Bakker Barendrecht B.V.
Bakkerij van der Waal
Van der Giessen en Van Herk Makelaardij
Albert Heijn Ridderhof
Fleur Vision
Outdoorshop Henk van Os
Online Beeldvorming
Slikkerveer Vastgoed b.v.
LIFELINE food & drinks
Transportbedrijf C. Groenenboom b.v.

In 2023 wordt de 75e editie van de Avond4daagse gehouden van 22 t/m 25 mei.