Verslag A4d Ridderkerk 2019

De werkgroep Avond4daagse Ridderkerk van de SER (Stichting Evenementen Ridderkerk) kijkt heel tevreden terug op de 71e editie.

Ruim 1800 deelnemers en naar schatting 600 begeleiders hebben onder goede weersomstandigheden de wandelroutes door Ridderkerk afgelegd. Van de 1810 lopers liepen er 1693 de 5 km en 117 de 10 km. Hieronder liepen in totaal 18 groepen de 5km en 2 groepen de 10 km. Bijzonder om te vermelden is dat er 9 Nordic-Walkers de 10 km route hebben gelopen.

De eerste loopavond is geopend door Burgemeester, mevrouw Attema. Zij gooide samen met de voorzitter van de werkgroep een strandbal richting de deelnemers. Op de strandbal een wereldbol waarmee een verwijzing naar het thema van dit jaar ‘een reis rond de wereld’ werd gemaakt. Direct na de start werd aan de deelnemers een stappenteller uitgereikt. Deze ontvingen zij van de Gemeente Ridderkerk.

Na het uitlopen van de routes trakteerde de Lidl Bolnes iedereen op een fris en gezond appeltje.

Op dinsdag na de start reikte bakker van de Waal een krentenbolletje uit aan de lopers. Iedere dag bij start, finish en onderweg werden de startkaarten van alle deelnemers gecontroleerd door een enthousiaste groep medewerkers. De wandelaars liepen deze dag een nieuwe route van 5 of 10 km door Ridderkerk. Bij de finish trakteerde winkelcentrum de Werf iedereen op een flesje water.

Bij aanvang van de 3e wandelavond startten alle deelnemers richting het centrum voor de 5 km en richting het Oosterpark voor de 10 km. Voor onderweg kregen zij een flesje water van AH Dillenburgplein en AH Ridderkerk en bij aankomst een banaan van Bakker Barendrecht. Het uitdelen van alle attenties wordt elke dag verzorgd door een groot aantal vrijwilligers.

Evenals bij de start op maandag begeleidde de Hooi en Strokapel alle deelnemers muzikaal bij het vertrek van de laatste avond.

Voor de lopers van de 10 km stond de route gepland door Drievliet en Het Zand. De 5km lopers deden alleen Drievliet aan. Beide routes lopen langs verzorgingstehuis de Reyerheem. Vanuit dit verzorgingshuis doet al enkele jaren een groep enthousiaste ‘ rolstoelmaatjes’ met evenzoveel bewoners mee. Zij worden door hun medebewoners toegejuicht als zij langslopen. Hypotheekadviseur van der Herk van Giessen deelde net voor de finish flesjes water uit. Ter hoogte van het muzikale onthaal van de Harmonie Slikkerveer ontvingen alle deelnemers vanuit de organisatie een gladiool. Op deze, voor de gelegenheid omgedoopte Snoepstraat, deelden vele familieleden, vrienden en kennissen beloningen uit. Aan het einde van de ‘rode loper’ ontvingen de lopers het laatste knipje op de kaart, hiermee kon iedereen tevreden, moe en zeer voldaan de welverdiende medaille ophalen.

Onder muzikale begeleiding van Hightone licht en geluid barstte na de finish het eindfeest op het Koningsplein los.

Nadat de voorzitter van de werkgroep iedereen welkom had geheten en gefeliciteerd met het behaalde resultaat werden de ruim 50 vrijwilligers bedankt voor hun inzet. Zij voerden gedurende 4 avonden geheel vrijwillig de vele werkzaamheden uit. Zoals het uitdelen van de attenties van sponsoren, het begeleiden van het verkeer langs de route, EHBO en niet geheel onbelangrijk het bij de start, finish en onderweg knippen van de kaartjes.

Tot slot de prijzen. De jury heeft tijdens de Avond4daagse langs de route gelet op groepsgedrag, groepsformatie het opvolgen van verkeersregels, de gezelligheid en zingen.

Wat de jury opviel was dat het op de stoep blijven lopen lastig is, de groepsformatie en herkenbaarheid beter kan en men zich hier en daar niet altijd aan de verkeersregels of de aanwijzingen van de verkeersregelaars hield. Bij aanwezigheid van de politie kwam hier verbetering in. Het was gedurende alle dagen zeer gezellig onderweg, er werd goed gezongen en je kon zien dat iedereen plezier had in het wandelen door Ridderkerk. De groepen die zich gedurende de wandelavond het best presenteerden waren de Driemaster op de 10 km en De Leeronderneming op de 5 km. Zij ontvingen beiden een beker en de wisselbeker, gesponsord door Outdoorshop Henk van Os. De organisatie hoopt dat er volgend jaar meer groepen aan de start van de 10 km verschijnen. Want, ‘Je bent pas echt een bikkel als je de 10 loopt’

Voor de verkleedde deelnemers was er ook een prijs te winnen. Deze ging dit jaar naar De Fontein, zij hebben het thema ‘een reis rond de wereld’ omarmd en zijn er met alle klassen helemaal voor gegaan. Dit was onderweg goed te zien.

Naast de inzet en medewerking van vele vrijwilligers werd Avond4daagse Ridderkerk 2019 mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:

• Van der Giessen & van Herk
  • Bakkerij van der Waal
  • Bakker Barendrecht
  • Albert Heijn Dillenburgplein en AH Ridderkerk
  • Groenenboom Transport
  • Gert de Bruin
  • Nikki aan tafel
  • Lifeline
  • Fleur Vision
  • Winkelcentrum de Werf Bolnes
  • Personal Fitness 4 You
  • Jut & Jul
  • Romi Schoonmaak
  • Slikkerveer Vastgoed
  • Alex Brandsma Timmerwerken
  • Lidl
  • Burgerzaken van der Valk
  • Outdoorshop Henk van Os
  • The MindOffice
  • Je grote dag

Volgend jaar vindt de Avond4daagse Ridderkerk plaats van maandag 25 tot en met donderdag 28 mei. De werkgroep Avond4daagse Ridderkerk informeert via facebook, twitter en de websites van SER-Ridderkerk en Avond4daagse-Ridderkerk.