Het definitieve programma is voor zover rond. Zoals gebruikelijk is er op zaterdag 19 mei de jaarlijkse Pinkstermarkt met ongeveer 250 kramen in het centrum en net zoals afgelopen jaar in de Kerksingel zullen de oude ambachten te zien zijn en is er de palingrookwedstrijd en er zullen tevens nog 2 koren optreden. De Ridderkerkse Noordzangers en shantykoor Vlaardingen dit vanaf 13.00 uur. Dit allemaal in de Kerksingel.

pinksteren1

Dit jaar hebben we op het Koningsplein een formule 1 gebeuren waarbij men kan racen net zoals Max Verstappen in 3 original playseats met 32”tv schermen. Hierbij zijn nog eens 4 trendy game units met stuur voor oefening vooraf, voordat men in de playseats gaat zitten.

pinksteren2Ook komen er nog 2 dixiland bands om de gehele dag over de markt lopen en hun bekende dixiland muziek ten gehore te brengen. Het bestuur van de Pinkstermarkt heeft tevens de samenwerking gezocht met de Scheepsbouwvereniging Ridderkerk. Deze vereniging zal groots uitpakken met het grote waterbassin waar diverse modelbouwschepen te zien zullen zijn op het Jorisplein. De Pinkstermarkt begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Nieuw dit jaar is dat er een avondprogramma is vanaf 19.00 uur. We gaan terug in de tijd met back to the 60’s and 70’s muziek verzorgd pinksteren4door 2 live bands. Deze 2 livebands zijn Houston Alley ( Shadows, Cliff Richard band) en Undercover. Undercover is een Rolling Stone’s tribute band. Het avond programma zal rond de klok van 23.30 uur gaan duren.

Zondag 20 mei is er vanaf 13.30 uur een optreden van Senioren Big Band Rotterdam met in de pauze van de band een optreden van Elly Lokhorst. Repertoire wat er gespeeld en gezongen zal worden is o.a van Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan en de moderne Norah Jones. Ook zullen de nummers van Frank Sinatra en Dean Martin weer tot leven komen. Tevens kan er voor dit optreden een tafel worden gereserveerd bij de horeca van het Koningsplein voor een lunch of high-tea.

pinksteren5

Maandag 21 mei is er de doorkomst van de Roparun. Stichting Evenementen Ridderkerk is gevraagd om hier invulling aan te geven en hebben hier een programma voor opgezet.
pinksteren7Vanaf 09.00 uur zal er muziek worden gedraaid en vanaf 11.30 uur is er een muziekcarrousel met diverse artiesten zoals, Marco de Hollander, Perry Zuidam, Javi Escalera, Elly Lokhorst, Peter Strykes en Koos Alberts. Peter Strykes zal 3 x optreden, hij is bekend van o.a Los Angeles the voices.

Als organisatie hopen wij op mooi weer en dat het maar gezellig druk mag worden net zoals afgelopen jaar.