Jeugdland2018 1Er wordt al weer hard gewerkt aan Jeugdland Ridderkerk 2018. Vanaf dinsdag 21 augustus tot en met vrijdag 24 augustus gaat het weer gebeuren in sporthal “De Fakkel”. De sporthal is dinsdag tot en met donderdag geopend van 9.30 uur tot 16.00 uur. In verband met het afbreken en opruimen stoppen we op vrijdag een half uurtje eerder, dus om 15.30 uur.

Ook dit jaar is het weer gelukt wat andere speeltoestellen en activiteiten te vinden. Zo hebben we dit jaar de “Slingerbal”, een behendigheidsspel waarbij je je tegenstanders middels een grote bal van een podium probeer te krijgen. Of wat denk je van de “Klimwand” die buiten opgesteld wordt. Het is een 9 meter hoge wand waar je met 4 personen tegelijk probeer de top te halen, natuurlijk onder begeleiding van professionele begeleiders. Jeugdland2018 2
Op donderdag is er “het “Lach je lens” fotohokje. Alleen of samen met je vriend of vriendin worden daar de mooiste, gekste en raarste foto’s van je gemaakt.

Voor de kleintjes zal er weer een speciale hoek gecreëerd worden. We zijn nog aan het zoeken hoe we deze hoek precies gaan invullen maar er zullen zeker weer attributen speciaal voor de kleintjes in komen.

Op knutselgebied hebben we als nieuwtjes dat we aan de slag gaan met ijsstokjes en worden er letterkettingen gemaakt. Bij het krimpey zijn er leuke nieuwe voorbeelden om sleutelhangers te maken. Voor de rest zijn de dames nog druk zoekende naar nieuwe knutsels en frutsels.

Tuurlijk zijn er ook de vaste bewegingsonderdelen zoals Bungee, digidance, rollerbank-fietsen en The Hill Running stormbaan. De aquarollers zijn weer besteld dus er kan weer in het zwembad over water gelopen kan worden. Voor het oude vertrouwde knutselen is er weer bloemschikken, figuurzagen, tattoo’s, modelbouw en vogelhuisjes timmeren.

De jaarlijkse finale Ridderkerks kampioenschap 4 op’n rij staat op vrijdag weer op het program. Gedurende de hele dag zijn er voorrondes waarna ’s-middags de winnaars in de finale gaan uitvechten wie de prachtige beker gaat winnen en zich een jaarlang Kampioen van Ridderkerk mag noemen.

Jeugdland2018 3Kort om het belooft weer een spectaculaire week te worden waar voor een ieder wat te doen en te beleven valt. Het blijft tenslotte een speel en doe week voor de jeugd van Ridderkerk van 4 tot 12 jaar. De organisatie is er eigenlijk best trots op dat dit allemaal nog steeds aangeboden kan worden voor € 2,50 per dag of € 7.50 voor 4-dagen.

Per dag heeft de werkgroep 40 á 50 medewerkers nodig voor de begeleiding van de kinderen op de diverse onderdelen. Dus ouders hebt u nog wat tijd over, meldt u aan. Voor informatie kunt u bellen met: Gerard Sluimers, tel.: 06-38116520. Doe dit alstublieft wel tijdig zodat we de dit jaar vereiste VOG (verklaring omtrent gedrag) nog voor u aan kunnen vragen.